Fietsdiefstal: meld en label

Fietsdiefstal: meld en label

Wees fietsdieven te snel af

  • Sluit je fiets altijd af – zelfs als je maar even weg bent en ook als je fiets in een privéruimte, binnenplaats, garage, kelder of bewaakte fietsenstalling staat.
  • Maak je fietstas en je bagagedrager altijd leeg.
  • Gebruik een goed slot – eventueel zelfs meerdere sloten – en klik je fietskader met je slotkabel aan een vast voorwerp (fietsenrek of paal).

Toch gestolen, doe aangifte

  • Is je fiets gestolen, doe dan aangifte bij de politie of online via www.police-on-web.be.
  • Vind je verloren of gestolen fiets snel terug, registreer je fietsgegevens en/of bescherm je fiets extra tegen diefstal met het Bikebank label via Bikebank
  • Misschien is je onbeheerde fiets al opgehaald door de gemeentediensten. Dan staat hij in de lijst op www.gevondenfietsen.be. Om de kans te vergroten dat een gevonden fiets kan worden terugbezorgd aan zijn eigenaar, hebben we alle fietsen die in Bocholt gevonden zijn met foto en beschrijving op deze website geplaatst. De opgelegde bewaartermijn van gevonden fietsen is 3 maanden: bijgevolg staan enkel de fietsen die de voorbije drie maanden gevonden werden, op deze lijst. Als je je fiets herkent mag je contact opnemen met het onthaal van de technische dienst. De fietsen staan er gestald.

Meld elke “weesfiets” die je ziet

Staat er in je buurt een fiets die volgens jou is achtergelaten? Vul het  meldformulier in (zie groene knop). Wij labelen de fiets. Blijft hij dan nog een tijd gewoon staan? Dan halen we hem op en plaatsen we een melding op www.gevondenfietsen.be.

Fietslabelactie politiezone Carma – fietsregistratie

Een gemerkte fiets komt sneller terug bij zijn eigenaar

Jaarlijks worden tussen 1 april en 31 oktober fietslabelacties georganiseerd binnen politiezone CARMA.

In Bocholt kun je elke eerste maandag van de maand tussen 14u00 en 16u00 op de gemeentelijke werkplaats terecht.

Dit houdt in dat je rijksregisternummer wordt afgedrukt op een fraudebestendig label en dat dit label op je fiets wordt geplakt. Nadien ontvang je een fietspas met de persoonlijke gegevens van je fiets.

Buiten dit standaard aanbod kunnen specifieke acties voor groepen (bijvoorbeeld scholen, verenigingen, bedrijven) op maat georganiseerd worden.

Hoe aanvragen

Ook kan je je fietslabel online aanvragen via de website van de stad Genk. Je ontvangt van hun dan een gepersonaliseerd fietslabel, een fietspas en een folder met tips tegen fietsdiefstal.

Wat meebrengen

  • Je identiteitskaart (want daarop staat je rijksregisternummer)

Kostprijs

Gratis