Nieuwsbericht

Valentijnsactie katten

20 februari 2020

Vraag jouw kortingsbon aan!

Tussen de vele zwerfkatten zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden.

Neem daarom als katteneigenaar je verantwoordelijkheid en laat je huiskat of kitten tijdig onvruchtbaar maken. Sinds 1 september 2014 is het bij wet verplicht om elke kat en ook alle kittens, vooraleer die verkocht of weggegeven worden, te castreren of te steriliseren. Kittens kunnen al vanaf 8 weken gecastreerd worden (als ze meer dan 1 kg wegen). Dit is even veilig als castratie op latere leeftijd. Bovendien herstellen kittens veel sneller van de operatie. Het is niet nodig om een kat eerst een nestje te laten krijgen of eerst krols te laten worden. Integendeel, het risico op gezondheidsproblemen neemt daardoor toe. Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot.

Als extra stimulans geeft de gemeente kortingsbonnen weg van € 15,00 (kater) en € 25,00 (kattin). Deze kortingsbonnen kunnen vanaf nu bij de milieudienst aangevraagd worden. Ze zijn geldig tot 15 september 2020 bij een dierenarts in Limburg.

Meer info: lien.aegten@bocholt.be of tel.: 089 20 19 14.