Nieuwsbericht

Alle hens aan dek voor verdeling van mondmaskers in Bocholt

7 mei 2020

Bocholt – De negen gemeenten van hulpverleningszone Noord-Limburg hebben de handen in elkaar geslagen en voorzien elke inwoner van de zone van 12 jaar en ouder van een gratis mondmasker. Het dragen van zo’n masker in immer van groot belang in de periode van de afbouw van de coronamaatregelen. In tegenstelling tot wat eerder in de pers verscheen zal je in Bocholt de maskers niet moeten gaan afhalen, maar worden ze huis-aan-huis bedeeld. Burgemeester Stijn Van Baelen licht toe: ‘De bedeling van de 11.684 mondmaskers willen we combineren met de verdeling van de 23.000 filters die we krijgen van de federale overheid. Het belooft een huzarenstukje te worden. Het gemeentepersoneel zal met man en macht ingeschakeld worden om de bedeling tot een goed einde te brengen. We rekenen bovendien op de buurtwerkingen om een stuk van de bedeling voor hun conto te nemen.”

De verdeling van de mondmaskers en de filters zal gebeuren in de tweede helft van de maand mei. Personeelsleden van gemeenschapscentrum De Kroon, de sportdienst, de vrijetijdsdiensten en de administratie werken samen om deze klus te klaren. In De Kroon en de Sportcomplex De Damburg worden twee verdeelcentra ingericht. Hier worden de mondmaskers en de filters samen met een flyer in enveloppes gestoken: per adres en op aantal van de gezinsleden boven de 12 jaar. Moest er een missing gebeurd zijn bij het ontvangen aantal, geef dan een seintje aan het onthaal op het gemeentehuis.

René Schetz van de sportdienst coördineert de actie: “aangezien de aanlevering van de maskers en de filters in verschillende fases gebeurt, zullen we ook de verdeling gefaseerd aanpakken. Voorlopig is het nog wachten op de levering van de mondmaskers: men heeft ons beloofd dat ze vanaf 11 mei geleverd zullen worden. Hopelijk kunnen we dan op 18 mei starten met de bedeling in Reppel. Vervolgens komen Lozen, Kaulille en Bocholt aan de beurt. Het is moeilijk om te voorspellen wanneer we in een bepaald gehucht of kerkdorp zullen verdelen. Dat is natuurlijk afhankelijk van een tijdige aanlevering. Bij het maken van de enveloppes zullen we er op toezien dat de coronamaatregelen qua hygiëne gerespecteerd worden. Iedereen draagt een mondmasker en handschoenen en zit op minstens 1,5 meter van zijn of haar buur.”

Het zal enkele dagen duren vooraleer we gans Bocholt bedeeld hebben. Wees geduldig, ook jouw masker komt uiteindelijk zeker in je brievenbus terecht. Aangezien we met geadresseerde enveloppes werken, zal er geen enkel adres vergeten worden.

“De voorbije weken is bewezen dat #bocholtsamentegencorona geen loze slogan is. ‘Bocholt helpt Bocholt’ heeft al meermaals de veerkracht en toewijding van onze inwoners aangetoond. Bij deze bedeling durven we rekenen op de hulp van de vele buurtverenigingen en buurtwerkingen in onze gemeente. Nog deze week krijgen de voorzitters van de buurtcomités een briefje in de bus met de vraag of hij of zij willen helpen bij de bedeling in hun straat of buurt. Vele handen maken immers licht werk. Ik hoop van harte dat we kunnen rekenen op hun aller ondersteuning.” aldus nog burgemeester Van Baelen.