Nieuwsbericht

Volhouden!

22 juni 2020

ALS WE STRAKS WILLEN GENIETEN VAN DE ZOMER, MOETEN WE NU VOLHOUDEN

Willen we vermijden dat straks de hele zomer naar de vaantjes is? Dan moeten we nu de nodige discipline aan de dag leggen. De versoepelde maatregelen, de heropening van de horeca, het einde van het schooljaar, het mooie zomerweer, ….. allemaal ingrediënten van een gevaarlijke mix die er voor zorgt dat we losser omspringen met de opgelegde corona-maatregelen. Burgemeester Stijn Van Baelen roept op om alert te blijven.

Stijn Van Baelen: “Mensen, blijf werkzaam en besef hoe belangrijk het is om de corona-maatregelen strikt te blijven opvolgen. Als we straks willen genieten van de zomer, moeten we nu zeker volhouden. We mogen onze aandacht niet laten verslappen. De voorbije dagen hebben getoond dat er mensen zijn die de regels niet meer zou nauw nemen. Het laatste weekend van juni belooft heerlijk zomerweer. Te samen met het vieren van de laatste schooldagen en het inzetten van de vakantie kan dit verschrikkelijk fout gaan. Het allerlaatste wat we willen, is een heropflakkering van het Covid19-virus.” De burgemeester roept iedereen op – zowel handelaars, horeca-uitbaters als burgers om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Houd je aan de opgelegde regels: houd afstand, respecteer het sluitingsuur, vermijd een te grote samenloop van mensen. De politie zal extra waakzaam zijn en indien nodig optreden. Nu is het belangrijk om niet toe te geven aan de ‘ik heb lak aan de maatregelen’-mentaliteit. Willen we een tweede algemene lock-down vermijden, dan moeten we nu terug zelfdiscipline tonen.”