Nieuwsbericht

Europees jongerenkamp vindt online plaats

25 juni 2020

Het thema van het Europees jongerenkamp is dit jaar „Come together online – Olympics in Europe!“

Ook het jaarlijkse Europese jongerenkamp in Duits Bocholt, waarin jongeren uit alle partnersteden van Duits Bocholt deelnemen, is slachtoffer geworden van de corona-pandemie. Maar een volledige annulatie van het kamp was voor geen enkel van de deelnemende landen een optie. Het kamp zal dit jaar online plaatsvinden.

Vorige week vergaderden de leiders die de jongeren begeleiden, al voor een eerste keer via een videoconferentie. Op 22 juni was het de de beurt aan de jongeren om elkaar online te ontmoeten. In de komende drie weken zullen er nog zeker twee online-ontmoetingen plaatsvinden. De jongeren spreken af in groepen. Enkel in Duits Bocholt zal er ook een fysieke ontmoeting zijn tussen de Duitse en Nederlandse deelnemers. Tijdens het kamp werken de Europese jongeren dit jaar rond de thema’s sport, e-gamen en e-sport.