Nieuwsbericht

Laat je afval niet in de steek

27 december 2020

Vanaf 1 januari 2021 zullen de containers voor huisvuil en gft door een andere ophaalfirma bij jou aan huis worden geledigd. Dit betekent dat de ophaalwagen misschien op een heel ander tijdstip dan je gewoon was, kan langskomen.  Panikeer dus niet als uw bak om 13u00 nog niet geledigd is en deze normaal rond 8u00 wordt geledigd.  De ophalers kunnen ook al om 6u15  aan jouw deur passeren.

De ophalers starten om 6u00 met hun ronde.  Jouw afval de avond voor de ophaaldag buiten zetten is dus de boodschap.  Zo staat je afval altijd op tijd buiten.

Dagelijks halen onze afvalophalers tonnen afval op. Door jouw afval correct aan te bieden, help je hen een handje. Zo kunnen de ophalers hun job op een veilige en efficiënte manier doen. Bovendien moet u dan geen geweigerd afval opnieuw binnenhalen.  Pas daarom volgende tips toe!

  • Plaats jouw afval op tijd buiten: de avond voordien of voor 6u00 ’s ochtends.
  • Plaats  jouw afval goed zichtbaar langs de straat.
  • Zorg ervoor dat het deksel van jouw container dicht is. Vul de container dus maximaal tot aan de rand.

In de afvalkalender 2021 vind je alle ophaaldata terug. Zoek je liever digitaal?  Dan kan je de ophaaldata voor jouw adres opzoeken op www.limburg.net/afvalkalender Of nog gemakkelijker: download de Bocholt App. Nadat je je juiste adres hebt ingegeven, krijg je daags voor de ophaalbeurt een reminder toegestuurd. Daarin staat welke soort afval je buiten moet zetten. Handig toch!

Wordt jouw bak toch eens niet geledigd en heb je de bak de avond voordien buiten gezet?  Meld dit dan via www.limburg.net/meldingen Jouw melding komt direct uit bij de ophaalfirma die 4 dagen de tijd heeft om dit op te volgen.