Nieuwsbericht

Mondmaskers AVROX best even niet gebruiken

25 februari 2021

Na berichten in de pers is er ongerustheid ontstaan over het type mondmasker dat de federale overheid verdeelde via de apothekers. Deze mondmaskers zijn afkomstig van de firma Avrox uit het Groot-Hertogdom Luxemburg en zouden naar verluidt zilvernitraat bevatten, hetgeen problemen met de ademhaling zou kunnen veroorzaken.

Toch is er tot op heden geen enkel verslag met officiële onderzoeksresultaten door Sciensano openbaar gemaakt dat deze veronderstelling zou kunnen bevestigen.

In afwachting – en uit voorzorg – raadt de minister van Volksgezondheid aan om de verdeling stop te zetten en de verdeelde maskers voorlopig niet meer te gebruiken totdat er juiste gegevens over de maskers beschikbaar zijn. Men benadrukt dat deze oproep enkel een voorzorgsmaatregel is.

Moest je twijfelen over welke maskers het gaat: het zijn deze op de foto.