Nieuwsbericht

Fout bij oproepingen vaccinatie

28 april 2021

Er is een technisch probleem geweest bij de recente uitnodigingen tot vaccinatie. Het probleem stelde zich enkel en alleen bij inwoners uit Bocholt.

212 Bocholtenaren kregen in hun e-box namelijk een blanco brief, waardoor ze zich via die weg niet konden registreren voor de vaccinatie. De fout in het computerprogramma is intussen hersteld. De 212 personen in kwestie hoeven zich helemaal geen zorgen te maken. Ze zullen vandaag of morgen nog een nieuwe uitnodiging ontvangen. Ze zullen opgeroepen worden om zich in de week van 10 mei te laten vaccineren. Zelf hoeven dus ze dus niets te ondernemen. De fout wordt rechtgezet door de diensten van het vaccinatiecentrum. Het is dus met een kleine vertraging dat ze gevaccineerd zullen worden.

Sinds begin deze week krijgen de 60-plussers hun uitnodiging tot vaccinatie in de brievenbus.

Nog een nieuwtje is dat ook zwangere vrouwen nu tot de groepen behoren die prioritair zullen worden ingeënt. Ook zij hoeven hiervoor geen actie te ondernemen. Het zijn hun huisartsen die ervoor zorgen dat ze bovenaan de lijsten komen te staan.