Nieuwsbericht

Bestrijding eikenprocessierups gestart

27 mei 2021

Vandaag, 27 mei, start de gemeentelijke groendienst met het sproeien tegen de eikenprocessierups. We sproeien met een biologisch/ecologisch product. Door deze preventieve bestrijding hopen we dit jaar de jeuk en irritatie tot een minimum te beperken. Goed nieuws is, dat er door het slechte en natte weer, veel minder rupsen schijnen te zijn dan voorgaande jaren.

Onze groendienst behandelt automatisch alle bekende knelpunten. Aan de hand van een samengestelde lijst van alle meldingen van de vorige jaren is een behandelingsroute opgesteld. Als je voorgaande jaren eikenprocessierupsen gemeld hebt, is het dus niet nodig om dit opnieuw door te geven. We behandelen zowel op openbaar domein als op privéterrein.

OPGELET: we mogen geen bestrijding uitvoeren in natuurgebieden!

tel. 089 20 19 50