Nieuwsbericht

Uittreksel strafregister online

29 juni 2021

Sinds kort is er een wijziging in de aflevering van uittreksels uit het strafregister (bewijs van goed gedrag en zeden, bewijs van goedzedelijk gedrag, ….)

Dit document is vanaf nu digitaal getekend! Dit betekent dat je niet meer naar ‘t Huis van de gemeente hoeft te komen om je uittreksel uit het strafregister te komen afhalen. De gemakkelijkste manier is via deze website.  Op de homepagina klik je op ‘online aanvragen’ en kies je vervolgens voor ‘uittreksel strafregister’ (de eerste optie bovenaan in het blauwe kadertje). Vervolgens krijg je een viertal mogelijkheden om je aan te melden (kaartlezer en e-ID, It’s Me, …). Je kiest welk soort van uittreksel je wil hebben en in een paar tellen heb je het formulier in je e-box, Doccle of je e-mail zitten.

Je kan de aanvraag ook doen via de Bocholt app.

Ben je niet zo handig met de computer mag je ook een mailtje sturen naar burgerzaken@bocholt.be.

Vermeld in je vraag, je naam én rijksregisternummer, welk model (waarvoor het nodig is) je wenst en je e-mailadres. Daarna zal de dienst burgerzaken je een digitaal uittreksel afleveren.