Nieuwsbericht

Minister Dalle bezoekt het Delvenhof

12 juli 2021

Op 1 juli is de jeugdwerkzomer officieel van start gegaan. Voor iedere jeugdbeweging betekent het jaarlijkse kamp het hoogtepunt van het werkjaar.

Ook in Bocholt verblijven er jaarlijks tientallen jeugdverenigingen op bivakplaatsen en in tentenkampen, in de mooie, ongerepte natuur van Noord-Limburg.

Op 9 juli bracht Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle (CD&V) een bezoek aan Chiro ‘Hiperlie’ uit Korbeek-Lo die op dit ogenblik op kamp zijn op bivakterrein ‘Het Delvenhof’ in de Bocholter deelgemeente Kaulille. Hij kreeg er een korte rondleiding over het mooie bivakterrein waar ook een grote speel- en eettent staan opgesteld.

De minister was hier in het kader van ‘Iedereen mee op kamp’. Het concept is dat een reguliere groep haar kamp openstelt voor iedereen en er een bijzondere inspanning wordt gedaan om kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie mee te nemen. Hiervoor wordt samengewerkt met sociale organisaties.

Ook hier wordt de zomerbivak opengesteld voor alle kinderen en jongeren. “Want als Chirogroep vinden we dat élk kind een bangelijk kamp verdient, en zéker jongeren met een kwetsbare achtergrond. Lid worden van de Chiro kan voor hen wel heel wat drempels met zich meebrengen. Toch willen we dat ze kunnen genieten van tien zorgeloze dagen vol spel, vriendschap en plezier” zegt de leiding van Chiro Hiperlie.

Schepen van jeugd Lieve Theuwissen: “Naast het Delvenhof telt Bocholt nog zes andere bivakplaatsen én zes tentenkampen. Mogelijkheden genoeg dus om die vele jeugdverenigingen op het grondgebied van Bocholt te ontvangen en de tijd van hun leven te laten beleven.”

Deze zomer ravotten weer tal van jongeren van Chiro, KSA, KLJ,… en Scouts, in Bocholt. In totaal zijn dat dertig groepen en meer dan 2000 kinderen en jongeren. Dat zijn er iets meer dan tijdens de ‘speciale’ zomer van 2020.

Vanuit Bocholt zelf vertrekken er deze zomer zo’n 430 jongeren op kamp. De Bocholter jeugdverenigingen slaan dit jaar hun tenten op in Achel, Arendonk, Balen, Halen, Hulshout, Lommel en Oudsbergen.

Namens de jeugddienst van Bocholt overhandigde schepen Theuwissen een pakket met speciale jeugdgadgets aan de minister.