Nieuwsbericht

Bocholt investeert in LED-verlichting voor de binnensportverenigingen

4 augustus 2021

Bocholt – Het schepencollege van Bocholt besliste in 2020 om de nodige financiële middelen te voorzien om de verlichting in de twee Bocholter sporthallen te vernieuwen. Deze nieuwe verlichting werd op 3 augustus jl. in gebruik genomen.

De oude conventionele verlichting in de beide sporthallen, sportcomplex ‘de Damburg’ in Bocholt en sporthal ‘de Steenakker’ in Kaulille, voldeed niet meer aan de lichtwaarden die gesteld worden voor een moderne en eigentijdse sportbeoefening.

Meer licht en minder verbruik! 

Door over te schakelen op energiezuinige LED-verlichting komt het bestuur bovendien tegemoet aan de burgemeestersconvenant. Door het ondertekenen van deze convenant engageerde het gemeentebestuur zich om de CO²-uitstoot in Bocholt te verminderen.

In juli zijn de Bocholter sporthallen gesloten en de firma Wijnants uit St.-Truiden profiteerde van de vakantieperiode om de verlichting in beide hallen te vervangen. Schepen van sport Jan Verjans: “Met deze nieuwe verlichting bieden we onze binnensportclubs nog meer comfort met aangepast licht op maat van iedere sporttak gaande van 300 lux voor trainingen tot 1000 lux voor topsport.

Bovendien  kan deze  ‘intelligente verlichting’ gestuurd worden door middel van een aantal scenario’s waarbij een leuke sfeer kan gecreëerd worden in de zalen.”

In totaal kostte de nieuwe verlichting € 99.862,37.  Met deze investering maakt Bocholt andermaal het verschil op sportgebied!