Nieuwsbericht

Bocholt, Sport Vlaanderen en Natuur & Bos openen nieuwe Natuurloop Lozerheide

9 augustus 2021

Bocholt – Naast de bekende fit-o-meters kunnen lopers in Bocholt sinds enkele maanden genieten van  nieuwe looplussen in de natuur. De blauwe lus van 7,6 km en de groene lus van 3,3 km laten de lopers over 100 % onverharde paden genieten  van het natuurgebied Lozerheide  De sportdienst van Bocholt opent samen met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en Sport Vlaanderen de nieuwe natuurloop op zaterdag 14 augustus.

Sinds jaar en dag organiseren de gemeentelijke sportdienst en de sportraad van Bocholt op 14 augustus de stratenloop doorheen het centrum van Bocholt. Dit jaar verhuist de organisatie naar Lozen waar er zal gelopen worden op het traject van de splinternieuwe natuurloop in natuurgebied Lozerheide. Ter gelegenheid van de officiële opening van de nieuwe natuurloop kan je er deelnemen aan een Kidsrun van 2,5 km of de Natuurloop van 7,5 km.

Schepen van sport Jan Verjans: “De deelnemers en sympathisanten komen samen op het gezellig ingerichte Kerkplein van Lozen. Daar vertrekt men al wandelend naar de start van de loopwedstrijden (aan de materiaalloods van Natuur en Bos in de buurt van de kanaalkom van Lozen). De deelnemers van de Kidsrun vertrekken om 17u45 op het kerkplein. Het startschot voor hun wedstrijd zal omstreeks 18u00 gegeven worden. De deelnemers aan de natuurloop van 7,5 km vertrekken om 18u45 op het kerkplein. Hun wedstrijd start om 19u00. Voorafgaand zal de Natuurloop officieel geopend worden met een korte plechtigheid.”

Deelname aan de Natuurloop is gratis! Bij aankomst ontvangt elke deelnemer een jeton voor een gratis consumptie. Op het kerkplein van Lozen is een gezellig terras voorzien met live muziek en kinderanimatie na de lopen.

De natuurloop Lozerheide is een initiatief van Natuur & Bos van de Vlaamse overheid en Sport Vlaanderen in samenwerking met  de gemeente Bocholt.  Aan de parking van het natuurgebied kan je kiezen voor één van de twee lussen doorheen natuurgebied Lozerheide. Het natuurgebied is ongeveer 210 hectare groot en bestaat hoofdzakelijk uit loofbos, afgewisseld met vijvers, unieke wateringen en graslandjes. Deze mozaïek van diverse natuurtypes zorgt ervoor dat er veel soorten dieren en planten voorkomen, maar ook dat bezoekers kunnen genieten van al deze natuurpracht. Er is ook gedacht aan rolstoelgebruikers. Voor hen is het wandelpad van 3 kilometer aangelegd. Met de opening van de nieuwe natuurloop kunnen vanaf nu ook joggers genieten van twee supermooie bewegwijzerde looppaden.