Nieuwsbericht

Inzegening Goolder kapelletje op 15 augustus

18 augustus 2021

Op 15 augustus jl, de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart, werd onder een stralend zonnetje het gerestaureerde ‘Kupers’- kapelletje (of Goolder kapelletje) opnieuw ingezegend. De verplaatsing en de conservatie van dit veldkapelletje zijn het resultaat van een mooie en vruchtbare samenwerking tussen de gemeente Bocholt, de buurtbewoners en de kerkraad St.-Laurentius van Bocholt. Na de heraanleg van de Brogelerweg kreeg het ‘Kupers’-kapelletje’ een nieuwe stek, bij de wadi op het kruispunt van de Brogelerweg met de Galgenbergstraat.

Eregast bij deze plechtigheid was de 97-jarige Leonie Achten. Leonie is de dochter van de stichters van de kapel en was er op 14 mei 1939 ook al bij toen de kapel voor het eerst ingezegend werd. Onder het toeziend oog van haar familie, de buurt en vele sympathisanten wijdde diaken François het ‘Kupers’-kapelletje opnieuw. Daarna werd er nog bijgepraat tijdens een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Onze Lieve Vrouwke zag dat het goed was 😊.