Nieuwsbericht

‘De Vreullie’ fietsen 140 km naar Duits Bocholt!

7 september 2021

De Bocholter vrouwenfietsclub  ‚De Vreullie‘ fietste het afgelopen weekend onder een stralend zonnetje naar onze partnerstad Bocholt in Duitsland.  De veertien dames werden er hartelijk ontvangen door plaatsvervangend burgemeester Elisabeth Kroesen. Zij was uitermate verheugd dat ‚de Vreullie‘ de eerste groep uit Belgisch Bocholt was die na anderhalf jaar corona de tocht naar Duitsland maakte. Daarnaast wijdde de burgemeester uit over de initiatieven die in Duits Bocholt genomen zijn om fietsen te promoten. Ook vertelde ze dat haar vader één van de leden van het Kolpingkoor was dat in 1952 de basis legde voor de jumelage tussen de twee gelijknamige gemeenten. Volgend jaar zal deze 70-jarige vriendschapsband, samen met het 800-jarig bestaan van de Stadt Bocholt feestelijk gevierd worden.

‘De Vreullie’ vertelden aan de burgemeester dat ze hun club gesticht hadden omdat hun partners al in een fietsclub zaten. In plaats van alleen thuis op hen te zitten wachten, beslisten ze om samen ‘de Vreullie’ op te richten, een fietsclub voor vrouwen! Eénmaal per jaar trekken ze er samen een weekendje op uit en dit jaar was het doel Duits Bocholt. Vier van de veertien vrouwen waren al eens eerder in Duits Bocholt. Voor de andere 10 was het de eerste keer.

Op zaterdag maakten ze een rit van 90 km in de omgeving van Bocholt. Deze tour was uitgestippeld door Franz-Josef Tielens, de voorzitter van fietsclub RC77, die eerder ook al met de Sluistrappers en VWTC Kaulille contacten had.

Via de grens Suderwick-Dinxperlo, voorbij kasteel Anholt ging het langs de Rijn en over Diersfordt terug naar Duits Bocholt. ‘s Avonds maakten de meiden nog tijd vrij om de Bocholter binnenstad en het plaatseliijke uitgangsleven te ontdekken. Op zondag fietsten ‘de Vreullie’ dan terug naar ons eigen Bocholt.