Nieuwsbericht

E.H. Gerard Vinken ontvangt bronzen eremedaille van erkentelijkheid

7 september 2021

Afgelopen zaterdag, 4 september, vierden de parochiegemeenschappen van Lozen en Kaulille hun parochieherder Gerard Vinken ter gelegenheid van zijn 50-jarig priesterjubileum.

Thuis in de Rondestraat werd de gouden priester afgehaald door het feestcomité en onder begeleiding van schutterij St.-Joris van Kaulille trok men naar de St.-Benediktuskerk van Lozen. Het feest startte om 16u00met een H. Mis in de goed gevulde kerk. Gerard werd er geassisteerd door ‘zijn’ misdienaars van dienstencentrum St.-Oda.

Omstreeks 17u00 vond er een academische zitting plaats in de feesttent op het kerkplein van Lozen. Daar kreeg volkspriester Gerard uit handen van burgermeester Stijn Van Baelen de bronzen eremedaille van erkentelijkheid van de gemeente Bocholt. De burgemeester roemde de charismatische dorpsfiguur die vroeger les gaf aan het Sint-Pieterscollege in Lommel en tevens ook pastor van Dienstencentrum Sint-Oda in Pelt was, om zijn volkse en goedlachse aard. Bocholt wenst met deze medaille zijn inzet voor de zwaksten en voor de Bocholter gemeenschap te waarderen. Als proost was en is hij trouwens nog steeds betrokken bij diverse verenigingen van Lozen en omstreken. Zijn dialectmissen in het kader van het Bocholter carnaval behoren intussen tot het lokale erfgoed. Harmonie St.-Laurentius zorgde voor een gepast muzikaal eerbetoon.

Om 18u30 volgde dan een dorpsfeest in de feesttent.

Naast de medaille zal E.H. Gerard Vinken later nog een foto krijgen in de eregallerij van het Bocholter gemeentehuis.

Foto’s:  © Raymond Vangompel