Nieuwsbericht

Bocholt VV opent nieuwe voetbalaccommodatie

10 september 2021

Op zaterdag 4 september opende de Bocholter voetbalvereniging feestelijk hun vernieuwde accommodatie.

Jo Vanhoef, jeugdvoorzitter en voorzitter van het directiecomité, is bijzonder trots op het geleverde werk:  “Wat we hier in samenwerking met de gemeente hebben neergezet, is af. Het A- en B-veld werden heraangelegd, de kleedkamers onder de tribune werden opgeknapt en daarnaast staat een nieuwbouw van 42 bij 16 meter. Tien kleedkamers, een vergaderlokaal, een nieuw clubsecretariaat, kine- en fitnessruimte: de spelers worden in de watten gelegd. De uitbreiding was echt een must, want ons ledenaantal stijgt elk seizoen. Met dit complex onderstrepen we onze groeiende ambities.” In hun toespraken beklemtoonden sportief verantwoordelijke Ronny Vangompel en voorzitter Fons Martens Verjans niet alleen de ambitie van de club, maar vooral het familiale aspect van de club. Iedereen krijgt immers op ‘de Damburg’ de kans om zijn of haar hobby te beoefenen.

Namens de gemeente wenste schepen van financiën de club van harte proficiat met het geleverde werk. De gemeente Bocholt voorzag een renteloze lening van € 540.000 om de nieuwe lokalen te helpen realiseren. De gemeenteraad nam deze beslissing unaniem. De éénmalige bouwpremie en de tussenkomst in  de ledverlichting ondersteunen deze renovaties. Ook hij benadrukte het familiale karakter van de club.

Daarna mocht schepen van jeugd Lieve Theuwissen het obligate lintje doorknippen en kon men de prachtige nieuwe accommodatie bezichtigen.

Profitiat K. Bocholt VV!

Foto’s © Jana Visuals