Nieuwsbericht

OPEN SPACES 800 van start in Duits Bocholt

22 september 2021

Van 17 tot en met 27 september vindt in Duits Bocholt het kunstproject OPEN SPACES 800 plaats. Veertien kunstenaars werken er aan hun kunstwerken op diverse locaties in de stad. Ze komen van over de hele wereld: naast vijf plaatselijke kunstenaars zijn er kunstenaars uit India, Oekraïne, Denemarken, Belgisch Bocholt, het Britse Rossendale en het naburige Nederland. In het voorjaar selecteerde een vakjury deze deelnemers uit 88 aanmeldingen. Onze gemeente is vertegenwoordigd door Ed Van Eeden en Bibi Kriek. Een week lang kan je over hun schouders meekijken hoe ze aan hun projecten knutselen. Op zondag 26 september vindt de vernissage van OPEN SPACES 800 plaats in het Kunsthaus. OPEN SPACES markeert de start van de feesten ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van de stad Bocholt in 2022. Het thema van OPEN SPACES 800 is dan ook SPACE STADT (BOCHOLT) en SPACE in al zijn facetten en betekenissen.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen zelf deelnemen aan en mee vorm geven aan dit project. Er is ook een hands-on actie met de term “Heimat-Skulptur”. Hier kunnen burgers kleine voorwerpen, die ze associëren met de term “thuis” op een grote plaat plakken. Het resultaat is een totaal kunstwerk, dat te zien zal zijn op de vernissage.