Nieuwsbericht

Sylvain en Gerard als helden gehuldigd!

1 oktober 2021

Op vrijdag 27 augustus waren Gerard en Sylvain Nouwen op bezoek bij hun ouders in de Schippersstraat. Terwijl de broers pa aan het helpen waren in de tuin hoorden ze een hoop kabaal aan het nieuwe droogdok (waar vroeger de scheepswerf lag). Ze dachten eerst dat het de lokale ganzenkolonie was die zoveel lawaai maakte, maar omdat het kabaal bleef duren gingen ze eens kijken. Bleek dat er twee jongetjes van een jaar of tien in het dok waren gesukkeld. Er waren intussen ook al andere mensen komen kijken en die konden één jongen met een stok uit het water halen. De andere jongen was op het einde van zijn krachten en ging al kopje onder. Gerard is dan in het dok gesprongen en heeft samen met zijn broer de jongen nog net op tijd uit het water kunnen redden.

Burgemeester Stijn Van Baelen en schepen Erik Vanmierlo ontvingen de twee helden in ’t Huis van de gemeente om hun namens de Bocholter gemeenschap te danken voor hun nobele heldendaad. Naast het dankwoord was er ook een attentie met lokale dranken. Tevens kon schepen Vanmierlo al meegeven dat de gemeente intussen contact heeft gehad met de bevoegde instanties. De schuine ramp om schepen te water te laten werkt uitnodigend om naar het water te gaan, maar is spekglad. De Vlaamse Vereniging voor Watersport heeft intussen al beloofd dat er een reddingsboei zal geplaatst worden. Daarnaast worden nog verdere ingrepen om de omgeving veiliger te maken, overwogen.

Proficiat Gerard en Sylvain!