Nieuwsbericht

Wat vind jij van het fietsbeleid?

12 oktober 2021

Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022?

We hebben allemaal een mening over de fietspaden, de bewegwijzering of het gebrek eraan en de manier waarop de gemeente het aanpakt. Maar nu is het moment gekomen om ons gemeentebestuur te te laten weten wat jij van het lokale fietsbeleid vindt. Zijn we goed bezig? Of moet er een tandje worden bijgestoken?

Van 20 september t.e.m. 31 oktober 2021 kan je de publieksbevraging invullen en vragen over infrastructuur, communicatie en beleving beantwoorden. Het neemt slechts enkele minuutjes in beslag.

Na afloop krijgen de deelnemende gemeenten en steden een uitgebreid Fietsrapport met hun score. De 9 gemeenten die het beste scoren, worden genomineerd en krijgen een studiebureau op bezoek, dat op een objectieve manier zal onderzoeken hoe het gesteld is met het fietsbeleid.  De 3 beste gemeenten krijgen op het Fietscongres in mei de titel Fietsgemeente/-stad 2022 en een geldprijs van de Vlaamse Overheid om hun fietsbeleid verder uit te bouwen.

Vul daarom nu de enquête in. Het duurt maar 2 minuutjes, maar je zorgt wel voor duidelijke feedback op het fietsbeleid en dat is voor gemeenten veel waard.

Eind mei 2022 – tijdens het Fietscongres – worden de 3 winnaars bekendgemaakt. Zij mogen zich Fietsgemeente/-stad van 2022 noemen en ontvangen een bedrag van de Vlaamse Overheid om te blijven investeren in hun fietsbeleid.

Meer info: fietsgemeente.be

De verkiezing Fietsgemeente is een initiatief van de VSV, in samenwerking met de Fietsersbond