Nieuwsbericht

Lokale corona-maatregelen vanaf 26 oktober

26 oktober 2021

Gisteren kwam de gemeentelijke veiligheidscel samen om zich te beraden over de alarmerende stijging van het aantal Covid-besmettingen in onze gemeente. Op de kaartjes zie je de evolutie van eind september tot nu: op één week tijd stegen we van 24 naar 70 besmettingen: dat is een verdrievoudiging. De Bocholter veiligheidscel besliste om niet te wachten op de beslissingen van de nationale veiligheidsraad, maar om nu al uit voorzorg een aantal verplichtingen en aanbevelingen te doen.

Met ingang van 26 oktober 2021 en tot nader order zijn volgende beschermingsmaatregelen verplicht voor wat betreft de gemeentelijke gebouwen, inclusief buitenschoolse kinderopvang (BKOD):

 mondmaskerplicht in gemeentelijke gebouwen en BKOD (vanaf 5de leerjaar)
 ontsmetten van handen met ontsmettingsgel
 afstand van 1,5 meter respecteren
 mondmaskerplicht op de tribunes van gemeentelijke gebouwen bij indoor sportactiviteiten

Navolgende richtlijnen worden uitgevaardigd en er wordt met aandrang aan de organisaties en deelnemers verzocht deze op te volgen:

 buitenevenementen: afstand van 1,5 m respecteren, indien de afstand vanaf 1,5 m niet gewaarborgd kan worden, is het dragen van het mondmasker stellig aanbevolen
 binnenactiviteiten: dit zijn onder andere sportwedstrijden, culturele evenementen, vertrek en aankomst in een gebouw of tent bij buitenactiviteiten en alle activiteiten die binnen plaats
vinden:

o toegang mits Covid Safe Ticket (behalve kinderen onder de 12 jaar)
o ontsmettende handgel gebruiken
o advies om mondmasker te dragen, niet alleen in de gangen maar ook op de tribune

Coronacijfers 26 september

Coronacijfers 18 oktober

Coronacijfers 25 oktober