Nieuwsbericht

Reguliere zorg in het Noorderhart ziekenhuis komt in gedrang

15 november 2021

Noorderhart ziekenhuis Pelt trekt aan de alarmbel ! Momenteel liggen er 26 covid19 patiënten  in het ziekenhuis, waarvan 6 op intensieve zorgen. Hiermee komt niet alleen de reguliere zorg in het gedrang, maar is de dringende medische hulpverlening in Noord-Limburg niet meer verzekerd.

Daarom roepen het Noorderhart ziekenhuis, de zorgverleners en de burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord Limburg  op tot voorzichtigheid. De belangrijkste boodschap daarbij is het risico op besmetting door bijeenkomsten te vermijden, zeker als je tot een kwetsbare groep behoort omwille van leeftijd of  gezondheid. Iedereen kan zijn bijdrage leveren door een barrière tegen het virus op te zetten door opnieuw een mondmasker te dragen op bijeenkomsten, ook al is het (nog) geen verplichting. Ook wie jong, gezond en misschien overmoedig van aard is.

Ondanks de hoge vaccinatiegraad in de Eerstelijnszone Noord-Limburg stellen we vast dat het virus enorm circuleert in de zes gemeenten. Dit is niet te wijten aan een grote cluster, en ook niet beperkt tot bepaalde wijken, bevolkings- of leeftijdsgroepen. Het virus zit overal. En hoewel vaccinatie zeker een hoge graad van bescherming biedt, raken ook gevaccineerden  besmet en geven ze het virus zonder het te weten door aan anderen.

Door het grote aantal sociale contacten dat we nu hebben, geven we het virus te veel vrijheid om te circuleren in onze gemeentes..  Het virus is overal onzichtbaar aanwezig en besmet mensen die zich daar niet van bewust zijn.. een aantal onder hen wordt ziek, een deel daarvan belandt in het ziekenhuis of erger nog op de intensieve zorgen afdeling.

Help ons alstublieft uit solidariteit met de kwetsbaren en met de zorg. Doe het om uw eigen dringende zorgverlening niet in gevaar te brengen.

 

Namens het NOORDERHART ziekenhuis

ELZ Noord Limburg

De zes burgemeesters van onze ELZ

Jan Dalemans , Hechtel-Eksel

Steven Matheï , Peer

Bob Nijs ,Lommel

Frank Smeets , Pelt

Stijn Van Baelen, Bocholt

Rik Verroken , Hamont-Achel