Nieuwsbericht

Dorpshuis wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud

31 januari 2022

Afgelopen donderdag, 27 januari 2022, besprak de Bocholter gemeenteraad ‘Het Dorpshuis’.

Het Dorpshuis wordt een alternatief dienstencentrum in de nieuwe gebouwen van ‘de Heerlijkheid’ in Bocholt-centrum, waar iedereen welkom is en waar de werking de verenigingen stimuleert in plaats van beconcurreert. Het moet een leeftijdsvriendelijk project worden waar jong en oud zich thuis voelen.

Het Dorpshuis krijgt een horecagedeelte en een buurtboetiek, het wordt een ontmoetingsplaats waar men zich vrijblijvend kan ontmoeten of samen betekenisvolle activiteiten kan organiseren. Hierdoor hopen we preventief vereenzaming te kunnen aanpakken. Vrijwilligers spelen in dit initiatief een cruciale rol. Voor de uitbating zal samengewerkt worden met een sociale partner.