Nieuwsbericht

‘t Huis van de gemeente kleurt ‘blauw en geel’

28 februari 2022

Sinds afgelopen vrijdag kleurt ‘t Huis van de gemeente van Bocholt na zonsondergang blauw en geel. “Onze gemeente wil zich door deze actie solidair tonen met de getroffen bevolking van Oekraïne.” vertelt burgemeester Stijn Van Baelen.

Op dit moment woedt er op minder dan 2000 km van ons land een oorlog. Dit is het eerste grootschalige conflict op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog.Burgemeester Van Baelen: “Als lokale overheid kunnen we weinig aan deze gewelddadige inval van een vrije natie doen. Maar toch willen we door het verlichten van ons Huis van de gemeente in de kleuren van de Oekraïense vlag, een statement maken. We veroordelen deze brutale inval en willen beklemtonen dat geweld in geen enkel conflict een oplossing biedt. Hopelijk staan onze inwoners bij het zien van het geel-blauwe Huis van de gemeente even stil bij het conflict en gaan hun gedachten uit naar de getroffen Oekraïense bevolking.”We delen dit bericht met de #standwithukraine om dit duidelijk te maken.