Nieuwsbericht

Hondenschool de Trouwe Vriend vindt nieuwe stek aan ‘de Damburg’

1 maart 2022

Bocholt – Sinds 19 februari oefent hondenschool ‘de Trouwe vriend Bocholt’ op haar nieuwe terrein in de Eikenlaan. In samenspraak tussen de club en de gemeente is er gezorgd voor een mooi en degelijk uitgerust terrein waar honden en baasjes zich optimaal kunnen uitleven.

Sinds jaar en dag was hondenschool ‘de Trouwe vriend’ gehuisvest op hun vertrouwde terrein en clublokaal aan de Weerterweg. Daar specialiseerde de club zich vooral in het verantwoord opvoeden van hond en baasje. Toen de eigenaar van deze gronden vorig jaar besliste om het contract op te zeggen en de terreinen te verkopen, was de club genoodzaakt om een nieuwe locatie te zoeken. Gelukkig vond de gemeente Bocholt een uitweg!

De gemeente bood aan de club immers de mogelijkheid om hun activiteiten te ontplooien op een perceel binnen de sportzone ‘Damburg’. Club en het gemeentebestuur kwamen tot een akkoord om het perceel achter rijhal ‘de Damburg’ te ontwikkelen tot een geschikt terrein. Schepen Jan Verjans: “Rond het terrein lieten we een draadafsluiting plaatsen – kostprijs € 20.700. De gemeente kocht een HOB-unit aan. Hierin zal het clublokaal gehuisvest worden. Deze unit kostte € 35.191. De technische dienst van de gemeente, o.l.v. schepen Erik Vanmierlo, stond in voor de aanleg van de nutsvoorzieningen en legt momenteel de laatste hand aan een terras rond de unit. Voor de toiletten kan men uitwijken naar het aanpalende verenigingenlokaal ‘de Dam’.”

Er is een huurovereenkomst opgesteld tussen de gemeente Bocholt en hondenschool De Trouwe Vriend Bocholt vzw voor het gebruik van de terrein en de gebouwen. Deze huurovereenkomst kreeg goedkeuring van de gemeenteraad in zitting van 27 januari jl.

“Zowel gemeente als hondenschool zijn ervan overtuigd dat ze op de nieuwe locatie alle mogelijkheden hebben om de cursussen gehoorzaamheid en hondensport in ideale omstandigheden te verzorgen.” aldus nog een tevreden schepen Verjans.