Nieuwsbericht

‘Karakterkop’ van Kristof Braekers valt in de prijzen

14 maart 2022

Ieder jaar organiseert de firma Brouwland, specialist in alle benodigdheden voor de hobbybrouwer, een biercompetitie. Hobbybrouwers mogen dan hun eigen brouwsel voorstellen en een jury selecteert twee winnaars. In november van vorig jaar was Bocholtenaar Kristof Braekers één van de twee winnaars van deze biercompetitie met zijn bier ‘Karakterkop’.

Kristof is al meer dan 10 jaar als hobbybrouwer aan de slag. Hij probeert meestal 2 à 3 keer per jaar te brouwen en heeft intussen al bijna 30 bieren gebrouwen. Hij volgde enkele workshops bij Brouwland, maar heeft ook zelf al heel veel uitgezocht. Hij brouwde eerst met kant-en-klare bierkits, maar nu stelt hij zijn eigen recepten samen met echte mout en verse hop. Eerst brouwde Kristof vooral zware, donkere bieren, maar de laatste jaren is hij zich meer gaan toeleggen op het brouwen van hoppige, blonde bieren zoals een ‘saison’.

Van de 77 inzendingen die dit jaar meededen aan de Brouwland Biercompetitie, werden de beste 15 geselecteerd voor de finale op de ‘Brussels Beer Challenge’, een internationale bierwedstrijd voor commerciële bieren. Hier werden de hobbybieren nogmaals beoordeeld door een internationale jury en werden er 2 winnaars gekozen. Eén van die bieren was dus ‘Karakterkop’ van Kristof Braekers. Zijn prijs was o.a. dat zijn bier nu in grote oplage gebrouwen wordt en op de markt gebracht wordt door de firma Elcano. Zelf brouwde hij z’n bier in ‘ Hofbrouwerijke in Beerzel.

Ondertussen is de ‘Karakterkop’ sinds enkele weken klaar. Het bier is te verkrijgen bij Spar Kaulille, koffiebar ‘De Mok’ en bij de Bierkruier.

Over enkele maanden volgt er nog een ‘Fan Choice’. Van de 2 winnende bieren kan de consument kiezen welk als beste bier verkozen wordt. Hierbij kan Kristof zeker de steun van heel Bocholt gebruiken!

Verder info over deze wedstrijd en het bier vind je ook op onderstaande links.

https://brouwland.com/nl/content/52-biercompetitie-2021

https://www.elcanobeer.com/product/elcano-karakterkop/