Nieuwsbericht

Gemeente Bocholt breidt sportaanbod uit met loopomloop in sportzone Steenakker

25 mei 2022

Weer of geen weer: in elk seizoen blijft hardlopen voor de Vlaming één van de populairste sporten. Wil je wel eens wat anders dan dat vaste rondje bij jou in de buurt? Trek dan snel je loopschoenen aan en maak kennis met deze nieuwe loopomloop in Kaulille.

Sinds 2011 biedt Sport Vlaanderen steden en gemeenten de kans om een permanent bewegwijzerde loopomloop in te richten. Een geslaagd concept, want op tien jaar tijd werden er zo’n 150 omlopen ontwikkeld, goed voor bijna 1.800 km aan bewegwijzerde paden.

Gezien Bocholt bekend staat om zijn uitgebreide sportieve mogelijkheden, was het slechts een kwestie van tijd voordat er een tweede loopomloop gerealiseerd zal worden. Deze loopomloop situeert zich in de sportzone ‘Steenakker’. Op vrijdag 10 juni is het zover en wordt de loopomloop officieel in gebruik genomen en uitgebreid getest door alle leerlingen van het Lagere school De Vlieger Kaulille.

Schepen van sport Jan Verjans ziet de noodzaak van een loopomloop: “Meer en meer mensen beseffen dat beweging essentieel is. Maar door de drukte op het werk en thuis willen ze sporten waar en wanneer hen dat uitkomt. Vaste trainingsmomenten of een uitgebreide reglementering zijn vaak een brug te ver. Bovendien geven ze aan hun sport het liefst in de vrije natuur te beoefenen. Vandaar onze keuze voor een loopomloop aan sporthal ’de Steenakker’.”

Met de omlopen wil Sport Vlaanderen een netwerk uitbouwen dat zowel geschikt is voor de recreant als de geoefende loper. Sportfunctionaris René Schetz: “Het begin en einde van de omloop bevinden zich aan de achterkant van de sporthal. Er zijn vier afstanden: een kleine lus van 555 m, een kidsronde van 1,2 km,  3 en 5 km. ”

Schepen van Sport Jan Verjans : “De loopomloop is tevens een prachtige én veilige aanvulling in de sportzone. De omloop werd gerealiseerd met steun van Sport Vlaanderen. Daardoor is de investeringsinbreng van de gemeente minimaal. Maar het levert de Bocholter joggers wel maximaal sportplezier op”, besluit de schepen van Sport.

Programma vrijdag 10 juni

  • 13u15 Ontvangst genodigden
  • 13u30 Verwelkoming door Schepen van Sport en een woordje vanuit Sport Vlaanderen
  • 13u45 Inlopen parcours door alle leerlingen van de Lagere school De Vlieger Kaulille

Wij hopen alvast je dan te ontmoeten. Afspraak aan sporthal De Steenakker (Steenakkerstraat 31, 3950 Bocholt). Graag je aanwezigheid bevestigen voor 8 juni aan sportdienst@bocholt.be.

 

Meer info

Sportdienst

René Schetz – sportfunctionaris

+32 89 20 19 70 – sportdienst@bocholt.be

 

Sport Vlaanderen

Tom Naômé – consulent Sportieve vrije tijd

+32 492 23 79 17 – tom.naome@sport.vlaanderen