Nieuwsbericht

Grote verkeershinder in Hasselt tijdens verhoging Kempische brug

9 juni 2022

Vanaf vrijdag 10 juni tot maandag 19 september verhoogt De Vlaamse Waterweg nv de Kempische brug en voert het Agentschap Wegen en Verkeer tegelijk aanpassingen uit op de Grote Ring. Wil je fileleed vermijden, rijd via alternatieve routes.

Al het gemotoriseerd verkeer op de Kempische Steenweg moet over één helft van de Kempische brug. Er zijn slechts 2 versmalde rijstroken beschikbaar in elke richting. Ook op de Grote Ring vermindert de capaciteit voor het autoverkeer. Bovendien zijn de afslagstroken van en naar de Kempische brug beperkt.

Alternatieve routes
Kiezen voor alternatieve routes via E314 – E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt is dus de boodschap! Op de grote assen naar Hasselt komt dynamische reistijdbegeleiding met de snelste route. Ook raden we het verkeer op de Grote Ring aan om maximaal via de zuidelijke zijde te rijden. Wie niet in de buurt moet zijn, vermijdt deze zomer best de omgeving van de Kempische brug.

Verhoging in 2 fases
Het verhogen van de Kempische brug is strikt getimed en moet gebeuren in twee fasen van telkens zeven weken. Van 10 juni tot 29 juli wordt de brughelft richting Hasselt met 2,55 meter opgevijzeld. De brughelft richting Noord-Limburg gaat van 1 augustus tot 19 september omhoog. Daarna heeft de brug een vrije doorvaarthoogte van 9,10m en kunnen schepen met vier lagen containers passeren.

Wie doet wat?
De meeste werken vallen onder de verantwoordelijkheid van De Vlaamse Waterweg nv die de brug verhoogt, de nieuwe fietshellingen met oprijlussen aanlegt en de aansluitingen met de Genkersteenweg en de Grote Ring vernieuwt. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek van die Grote Ring tussen het kruispunt Elfde-Liniestraat en de brug kanaalkom.

Wil je op de hoogte blijven?
Hier vind je alle informatie over de werken.
Je kunt je hier ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.