Nieuwsbericht

Opening speelplaats Kaulille en Passantenplein Bocholt

4 juli 2022

Op vrijdag 1 juli werd om 16u00 in Kaulille de nieuwe gemeenschappelijke speelplaats van de kleuterschool en de buitenschoolse kinderopvang plechtig geopend. Even later was het nieuwe Passantenplein in Bocholt dan aan de beurt. Onder een stralende zon waren bij beide openingen veel genodigden en kijklustigen aanwezig.

Speelplein in natuurlijke materialen

In Kaulille knipten deputé Bert Lambrechts en burgemeester Stijn Van Baelen het obligate driekleurige lintje door. Het speelpleintje, dat gemeenschappelijk gebruikt wordt door kleuterschool Het Vliegerke en Buitenschoolse Kinderopvang Scooby Doo, werden afgelopen maanden grondig heringericht door de technische dienst van de gemeente Bocholt. Het oude plein werd vergroend. Er kwamen speelheuvels met veel natuurlijke elementen. Ook bij de keuze van de nieuwe speeltoestellen is vooral gelet op de natuurlijke materialen waarvan ze gemaakt zijn. De kinderen kunnen zich daarnaast ook nog uitleven op een klimmuur, een voetbalpleintje en en fietsparcours.

Klik hier voor alle foto’s.

 

Fiets- en wandelboulevard aan het water

Na jarenlange achteruitgang wordt de kanaalbuurt van Bocholt serieus opgewaardeerd. Onder het motto: ‘Wonen aan het water’ wordt de omgeving omgevormd tot ‘een beleving’.  Naar een ontwerp van AntheaGroup vormde aannemer Goijens van de oude passentenhaven om tot een wandel- en fietsboulevard. Tegelijkertijd werden ook de Hoogstraat, Giebelsstraat en de Schipperstraat (gedeeltelijke) voorzien van nieuwe riolering en een nieuwe weg.

Klik hier voor de foto’s