Nieuwsbericht

INTERNATIONAAL JONGERENKAMP 2022

14 juli 2022

32 jongeren en 10 begeleiders uit Albanië, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Litouwen en Nederland nemen momenteel deel aan het Europees Jeugdkamp in onze partnerstad Bocholt (D). Het thema is dit jaar: “Kom samen – Olympia in de Europese stad Bocholt”. De jongeren beleven samen een week vol sport, spel en plezier.

Plaatsvervangend burgemeester Elisabeth Kroesen verwelkomde de Europese jongeren in het Europa-Haus van Bocholt. Ze was blij dat ze eindelijk – na twee coronajaren – weer jonge mensen in Bocholt kon verwelkomen. In haar welkomstwoord onderstreepte ze de uitstekende mogelijkheden in Bocholt voor deze sportieve bijeenkomst. Ze wenste iedereen een geweldige week en hoopte dat de jongeren ooit terug zouden komen naar Bocholt. Voor onze gemeente nemen Melissa, Tristan en Cheyenne Baens aan het kamp deel.

“Na twee jaar wachten kon het jeugdkamp, dat eigenlijk al in 2020 zou plaatsvinden, nu toch plaatsvinden”, zegt Petra Taubach, verantwoordelijke voor de jumelages van de Stadt Bocholt. “De afgelopen twee jaar had de coronapandemie het onmogelijk gemaakt voor jongeren uit Vlora (Albanië), Bocholt (België), Bocholt (Duitsland), Armentieres (Frankrijk), Akmene (Litouwen), Rossendale (Groot-Brittannië) en Nederland, om naar het jongerenkamp af te zakken. In 2020 was er wel een online jeugdkamp maar dat kon niet tippen aan een echt fysiek kamp.”

De jongeren leerden elkaar eerst kennen op een “meet & greet”. Ze stelden hun thuislanden voor aan de andere deelnemers met films en grappige anekdotes. Ze brachten ook snoep en andere typische lekkernijen van thuis mee. Een stadsrally door Bocholt met de taak om selfies te maken bij de verschillende bezienswaardigheden zorgde voor veel plezier. Het bood ook de mogelijkheid om ijs te eten en te winkelen. De overige dagen zullen in het teken staan van sport en spel. Een bezoek aan het Olympia-Museum in Keulen zal het jonngerenkamp  afronden. Alle deelnemers hopen alvast dat er volgend jaar weer een Europees jeugdkamp kan plaatsvinden!