Nieuwsbericht

Start omgevingswerken ‘t Huis van de gemeente: 5 september

30 augustus 2022

De zone voor het gemeentehuis (op het plannetje afgebakend door de groene stippellijn) komt pas in een latere fase aan bod.

De omgevingswerken rond ‘t Huis van de gemeente gaan op maandag 5 september 2022 van start. Deze werken zullen uitgevoerd en gecoördineerd worden door de hoofdaannemer APK Wegenbouw. De volledige omgeving rond ‘t Huis van de gemeente wordt heraangelegd, inclusief de Pastoorsdreef.

De nadruk bij deze werken ligt op vergroening en ontharding. De hitte en droogte van de voorbije maanden hebben nogmaals bewezen hoe belangrijk het is om de klimaatopwarming tegen te gaan. Meer groen en een betere waterhuishouding zijn sleutelbegrippen om dit te bereiken.

We maken van het Cornelius a Lapideplein een ‘belevings’-plein dat voor allerhande activiteiten en evenementen gebruikt kan worden.

Tegelijkertijd benut Fluvius deze werken om de riolering in de Pastoorsdreef en op het Cornelius a Lapideplein te vernieuwen.

Onder optimale omstandigheden zullen de werken vermoedelijk rond half december klaar zijn.

Uiteraard brengen deze werken hinder met zich mee maar zowel de aannemer als de gemeente zorgen ervoor dat deze hinder tot een minimum beperkt zal blijven en dat de lokale handelaars in de werfzone steeds bereikbaar zullen blijven.

Er is een omleiding voorzien (klik hier voor het plannetje).

Opgelet:

  • De Pastoorsdreef zal vanaf de start van de werken enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer.
  • De parking achter het gemeentehuis zal worden afgesloten vanaf 5 september. Er is voldoende parkeergelegenheid op korte afstand in de buurt onder andere op het bibliotheekplein, het Kerkplein, het Mathijsplein en de parkings aan de Aldi, Carrefour Market, …
  • We vragen aan de buurtbewoners met een eigen garage om deze zo veel mogelijk te gebruiken.

Voor vragen en/of opmerkingen kan je terecht op volgend e-mailadres: openbarewerken@bocholt.be.