Nieuwsbericht

DEPB op bezoek

7 september 2022

Op dinsdag 6 september mochten we op ‘t Huis van de gemeente de DEPB ontvangen. DEPB staat voor Deutschland- und Europapolitisches Bildingswerk NRW (Nordrhein Westfalen). De groep bestond uit 38 personen onder leiding van mevr. Ulrike Hindersmann. Onder de bezoekers waren diverse personen uit Duits Bocholt en het nabijgelegen Rhede: o.a. voormalig burgemeester Christel Feldhaar en haar echtgenoot. De groep bracht een vijfdaags bezoek aan Atnwerpen en besloot op voorspraak van mevrouw Feldhaar om op de heenreis even halt te houden in Belgisch Bocholt.

Na een maaltijd in vakantiepark Goolderheide zakte de groep af naar ‘t Huis van de gemeente waar ze officieel ontvangen werden door schepen van jumelage Bert Schelmans en burgemeester Stijn Van Baelen. Bij het nuttigen van een kop koffie en een stukje Limburgse Vlaai werden diverse leuke gesprekken en herinneringen gedeeld. Daarna bracht de groep nog een blitzbezoek aan onze kerk, het torenverplaatsingsmuseum en het Brouwerijmuseum, vooraleer ze doortrokken naar Antwerpen.