Nieuwsbericht

Vanaf maandag 3 oktober eenrichtingsverkeer op Grote Baan (N73)

3 oktober 2022

Maandag 3 oktober starten de riolerings- en wegenwerken op de N73 in Oudsbergen, Bocholt en Peer. Daardoor geldt eenrichtingsverkeer op de Grote Baan en Baan naar Bree tussen de rotondes aan de industriezones Laarderheide en Peerderbaan. Verkeer kan enkel van Bree naar Peer. In omgekeerde richting geldt een omleiding via Meeuwen.

Uitvoering in 2 grote fases

De werken om vrijliggende fietspaden aan te leggen, worden in twee grote fases uitgevoerd. In fase 1 pakt de aannemer de zone tussen de rotonde Laarderheide en Heikant- en Bessenstraat aan. Deze werken duren vermoedelijk tot eind januari. Begin december starten ook de werken van fase 2, tussen de Heikant- en Bessenstraat en de rotonde Peerderbaan.

Eenrichtingsverkeer richting Peer

Tot aan het einde van de werken beschikt het verkeer maar over één rijbaanhelft en geldt enkelrichting van Bree naar Peer. In omgekeerde richting geldt een omleiding via Meeuwen via de Deusterstraat, Peerderbaan, Weg op Bree, Soetebeek en Meeuwerkiezel.

Lokaal verkeer blijft mogelijk

Handelaars, de industriezone Laarderheide, vakantiepark Erperheide en de Meubelboulevard blijven bereikbaar. Omwonenden kunnen de werfzone oversteken en plaatselijk verkeer (-3,5T) kan via lokale wegen in Ellikom op zijn bestemming geraken.

Ook het openbaar vervoer past zijn route aan. Bepaalde haltes worden niet bediend en krijgen tijdelijke haltes. Plan je route tijdig.

Het project is een samenwerking tussen de 3 lokale besturen, Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) als wegbeheerder en subsidiërende overheid.

Alle informatie op www.oudsbergen.be/N73.