Nieuwsbericht

Cultuurraad Bocholt huldigt!

14 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober jl. nam de cultuurraad van Bocholt haar traditie weer op en reikte ze haar cultuurprijzen voor het afgelopen cultuurjaar uit. Door corona was er immers in 2020 geen uitreiking en in 2021 kende men een ‘corona-editie’.

Hoogtepunt van de avond was de Lifetime Achievement Award voor auteur Josée Heylen. Josée begon gedichten en kinderboeken te schrijven in 1951 na haar deelname aan een opstelwedstrijd van het Davidsfond. Henri Bots: voorzitter van de Bocholter cultuurraad licht de uitreiking van de prijs aan Josée toe: “Als onderwijzeres maakte Josée (82) de Bocholter jeugd wegwijs in de wereld van boeken. Ze laat zich dan ook opmerken met twee kinderverhalen: ‘De laars van Prik-Piet’ en ‘Een kat op een mat’.” Een van de boekjes van Josée werd zelfs bekroond met de literaire prijs Prins Alexander van België. “Dankzij illustratoren Max Cardinaels en Lieselotte Weytjens”, zegt Josée daar zelf over.

Kaat Bas (17) werd verkozen tot de Culturele Belofte van 2022. Kaat bracht het afgelopen jaar haar debuutroman ‘De negen Dochters’ uit.

Het thema van de huldigingsavond was dit jaar ‘woordkunst’. De Bocholter auteurs lazen voor uit eigen werk en de centrale gast, Armand Schreurs, stak via zijn poppenkast de draak met de plaatselijke en politieke actualiteit.

Natuurlijk werden ook de jubilerende verenigingen niet vergeten

  • Buurtvereniging Oude Kerkstraat, Hoogstraat, Lindestraat: 25 jaar
  • Natuurpunt Bocholt: 25 jaar
  • De Boggeter Kilten: 33 jaar
  • Toneelkring Kiekoet Kaulille: 50 jaar
  • KVG Bocholt–Bree: 75 jaar

Bekijk hier alle foto’s