Heropening winkels 11 mei

Heropening winkels 11 mei

11 mei

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw open mogen. Alle winkels/ondernemingen kunnen openen op 11 mei, behalve de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de kappers-zaken en barbiers, de wellnesscentra met inbegrip van sauna’s, de fitnesscentra, de tatoeage- en piercingsalons en de casino’s/speelautomatenhallen/wedkantoren. Met inbegrip van de dienstverlening aan huis.
Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen.

18 mei

o Contactberoepen mogen heropstarten, enkel op afspraak, met mond/neusbescherming voor klant en personeel en met de nodige veiligheidsafstand tussen de klanten;
o Kleine markten met max. 50 kramen mogen terug open, mits toestemming van de lokale besturen, een circulatieplan, het respecteren van de nodige veiligheidsafstanden en neus/mondbescherming (verplicht voor de marktkramer en personeel, sterk aanbevolen voor bezoekers)

De gids en het communicatiemateriaal zijn te vinden en downloadbaar via de volgende link: https://bit.ly/GidsHandel

Meer info in onderstaand nieuwsbericht :
http://news.economie.fgov.be/188491-heropening-van-handelszaken-op-11-mei-richtlijnen-voor-handelaars

Affiche heropening handelszaken Bocholt