Gratis mondmasker en filter voor iedere Bocholtenaar

Gratis mondmasker en filter voor iedere Bocholtenaar

Mondmaskers bedelen in Lozen

Samen met de 9 andere gemeenten van Hulpverleningszone Noord-Limburg kocht Bocholt één mondmasker voor iedere inwoner, ouder dan 12 jaar.

Tijdens de eerste helft van mei werden deze mondmaskers door het personeel van de gemeente in briefomslagen gestoken en huis-aan-huis bedeeld in gans Bocholt. Dit hebben ze gedaan mits inachtneming van de strikte corona-maatregelen.

Naast de mondmaskers kregen onze inwoners ook de filters van de federale overheid. Dit filterdoek moet wel nog op maat uitgesneden worden. Als je dit zorgvuldig doet, kan je gemakkelijk vier filters uit één doek snijden.  Tot onze spijt hebben we niet genoeg filters gekregen om heel Bocholt te bedelen. Daarom moeten we ons voorlopig beperken tot één filterdoek per gezin. We hebben nog een voorrad filters in het gemeentehuis. Indien je meer exemplaren nodig hebt, dan kan je nog bijkomende filters afhalen op het gemeentehuis, zolang de voorraad strekt.

Bekijk hier het filmpje dat duidelijk laat zien hoe je de filters kan uitsnijden en in het mondmasker plaatsen.

Bij de mondmaskers en de filters zat een handige brochure waarin staat hoe je het mondmasker moet opzetten en hoe je het moet wassen.

Corona treft ons allemaal hard, maar mits het toepassen van de opgelegde regels, komen we er zeker uit. Gebruik je mondmasker als het verplicht is (zoals op het openbaar vervoer) of als je de social distance van 1,5 meter niet kan waarborgen.