Stripexpo: Kaspar Hauser @BibBocholt

Stripexpo: Kaspar Hauser @BibBocholt

19 April 2022

Van 25 april tot 30 mei 2022 kan je terecht in bib 'de Priool' voor een mooi stripproject rond 'Kaspar Hauser'. Het verhaal van Kaspar Hauser zal jong en oud kan boeien. Als strip, maar ook als expo en als lezing. Deze combinatie vormt een absolute meerwaarde.

De expositie vertelt over het verhaal en het tot stand komen van het stripalbum ‘Kaspar Hauser: in het oog van de storm' van tekenaar Bart Proost, scenarist Verhast en inkleurder Criva. Hun strip is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van Kaspar Hauser, die nog steeds wordt gezien als één van de grootste mysteries aller tijden. 

"26 mei 1828 - In het centrum van Nürnberg duikt een vreemde jongen op. Hij brabbelt een onbegrijpelijke wartaal en kan nauwelijks lopen. Hij lijkt wel zwakzinnig of gek. De jongen draagt een brief bij zich, die nog meer mysterie toevoegt aan zijn plotse verschijnen ...". Zo begint het waargebeurde verhaal van het openbare leven van Kaspar Hauser. Een leven dat de kern vormt van een van de grootste onopgeloste raadsels van de negentiende eeuw. 

Op zaterdag 23 april wordt er ook een lezing gegeven in de bibliotheek over Kaspar Hauser waarbij je de expo exclusief buiten de openingstijden kan bezoeken.

Contact
Dorpsstraat 2 Bocholt 3950 BE