Vlaamse energielening & Limburgse renovatielening

Vlaamse energielening & Limburgse renovatielening

Wat

Lenen aan 0% of 1,5% interest dankzij de Vlaamse energielening en Limburgse renovatielening

Met slimme investeringen zoals isolatie of een zuinige verwarmingsketel kan je je energiekosten doen dalen en je wooncomfort verhogen. Misschien wil je ook iets aan je woning vernieuwen maar heb je niet meteen het budget voor handen. Dankzij een voordelige lening aan 0% interest of 1,5% interest kan je deze projecten toch realiseren.

Wie gebruik maakt van deze leningen, krijgt altijd gratis onafhankelijk advies. Een professionele adviseur helpt je met de keuze van aannemers, bestuderen van offertes en staan je bij met raad en daad. Zo ben je zeker dat je slim investeert en snel de voordelen van je investeringen zal voelen. In je woning én in je portemonnee.

Om in aanmerking te komen voor een lening met 0% interest moet je voldoen aan één van volgende voorwaarden:

  • Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds
  • Beschermde afnemer
  • Personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen dat lager dan of gelijk is aan 31.870 euro, verhoogd met 1.660 euro per persoon ten laste.
  • Personen die het OCMW begeleidt omdat ze de facturen voor gas en elektriciteit niet kunnen betalen.
  • Gezinnen die genieten van exclusief nachttarief.

Je kan in dit geval via de Vlaamse Energielening maximum 15 000 euro lenen aan 0% interest om energiezuinige werken uit te voeren. Wil je meer lenen? Dan kan. Je kan nog tot 15 000 euro extra lenen aan 1,5% via de Limburgse renovatielening. Met deze lening kun je dan ook voor niet-energiebesparende werken lenen. Wel moet je minstens de helft van het geleende bedrag gebruiken voor energiezuinige maatregelen. De terugbetaaltijd voor beide leningen is maximum 10 jaar.

Wie niet in aanmerking komt voor een lening aan 0% interest, kan nog altijd een voordelige lening met advies krijgen aan 1,5% interest via de Limburgse renovatielening. Je kan dan tot maximum 30 000 euro lenen op maximum 10 jaar.

Hoe aanvragen

Je richt je aanvraag tot het Energiehuis Limburg.