Registratie poliovaccinatie

Registratie poliovaccinatie

Wat

Poliovaccinatie is verplicht in België. Ouders moeten een bewijs van volledige vaccinatie aan de gemeente bezorgen ten laatste op het moment dat hun kind 18 maanden wordt. Zo kan de gemeente controleren of de inentingen wel toegediend werden. 

Bij de geboorte van je kindje ontvang je een blanco attest. Je bewaart het attest, tot je kindje volledig ingeënt is tegen polio. Heb je het attest verloren? Vraag een nieuw exemplaar op het consultatiebureau van Kind en Gezin. Na de laatste dosis (op 15 maanden) vult de arts, die de baby heeft gevaccineerd, het attest in.

Ben je van het buitenland naar België verhuisd en is het inentingsschema van je kind niet voltooid of heb je geen attest in handen? Vraag dan advies aan de behandelende arts.

Hoe aangeven

Het merendeel van de vaccinaties gebeurt via Kind en Gezin. Kind en gezin bezorgt het volledig ingevulde formulier van je kindje aan de dienst burgerzaken. Je hoeft zelf niets te doen.

Als je kindje ingeënt is via een kinderarts, dan dien je zelf het formulier – voor je kindje 18 maanden wordt – aan ons te bezorgen.

  • vul het onlineformulier in 
  • deponeer het in onze brievenbus of geef het af aan de snelbalie