Adreswijziging (verhuis)

Adreswijziging (verhuis)

Wat

Je verhuis naar of binnen Bocholt.

Hoe aanvragen

Stap 1: aangeven

Meld je nieuwe adres bij de dienst Burgerzaken in Bocholt. Dat kan pas vanaf het moment dat je ook echt op jouw nieuwe adres woont. Wacht niet te lang: je aangifte moet binnen de 8 werkdagen na verhuis gebeuren.

Wil je liever langskomen bij de dienst Burgerzaken? Maak dan een afspraak. Eén meerderjarig lid van jouw gezin kan de aangifte voor alle leden van het gezin doen. Verzamel daarvoor de gegevens van elk gezinslid dat mee verhuist: naam, voornaam, geboortedatum, oud adres en nieuw adres en Rijksregisternummer.

Stap 2: vaststelling wijkagent

Binnen de twee weken na je aangifte, komt de wijkagent ter plaatse vaststellen of je werkelijk op het opgegeven adres woont. Hij/zij laat een document bij je achter (groen papier) en geeft je wat meer informatie.

Stap 3: identiteitskaart aanpassen

Na het bezoek van de wijkagent wacht je minstens 8 dagen zodat je aanvraag adreswijziging eerst intern verwerkt kan worden en maak je een afspraak bij de dienst Burgerzaken. Daar voegen we je nieuwe adres toe op de chip van jouw identiteitskaart. Geraak je zelf niet tot in het gemeentehuis? Stuur dan iemand anders van je gezin in jouw plaats. Een niet-ontvoogde minderjarige moet daarbij vergezeld zijn door een (pleeg)ouder.  Is je eID toch aan vervanging toe? Vraag dan meteen een nieuwe aan. Daarvoor moet je wél persoonlijk aanwezig zijn.

Vanaf het moment dat jouw identiteitskaart aangepast is, kan je alle andere instanties van jouw adreswijziging op de hoogte brengen.

Als er nog geen grijze en groene afvalcontainers aanwezig zijn (nieuwbouw), zorgen wij ervoor dat deze aangevraagd worden bij de afvalmaatschappij.  Als ze wel aanwezig zijn, zorgen wij ervoor dat ze gekoppeld worden aan jouw gegevens.

Meebrengen

  • identiteitskaarten – mét PIN-code van alle personen die mee verhuizen
  • eventueel één recente pasfoto (max 6 maanden oud) volgens de wettelijke eisen om je nieuwe eID aan te vragen
  • voor de verhuizing van een minderjarige moet er een toestemming zijn van de andere ouder. Dit kan een schriftelijke toestemming zijn van de ouder waar het kind is ingeschreven, met handtekening en kopie van de identiteitskaart van de ouder of de gerechtelijke beslissing.

Kostprijs

Gratis