Dementie

Wat

Dementie wordt wel eens de ziekte van de toekomst genoemd, want wij worden steeds ouder en het treft steeds meer (oudere) mensen. 

Vergeetachtigheid, verwardheid of een ‘niet-pluis-gevoel’ zorgen vaak voor ongerustheid bij ouderen of hun familieleden. 

Word je in je omgeving geconfronteerd met dementie of zit je al een poosje met een ’niet-pluis-gevoel’, aarzel dan niet om naar je huisarts te stappen en je verder te  informeren. 

Voor een gesprek of meer informatie rond dementie kan je ook terecht bij de maatschappelijk werkers van de dienst thuishulp.  

Misschien heb je al gehoord van het ‘Praatcafé Dementie’. Het Praatcafé Dementie staat voor ontmoetings- en informatieavonden rond het thema ‘dementie’. Deze avonden vinden regelmatig plaats en telkens informeert een spreker de aanwezigen rond het thema dementie. Dat kan gaan van diagnosestelling, medicatie, juridische aspecten, voeding tot ‘hoe omgaan met?’, ….  Anderzijds krijgen de deelnemers de kans om iets drinken en een babbeltje te slaan met lotgenoten of aanwezige professionelen. 

Wie 

Voor alle mantelzorgers en geïnteresseerde inwoners van Bocholt. 

Hoe 

Maak een afspraak bij de dienst thuishulp of kom langs op een spreekuur. 

De data van het ‘Praatcafé Dementie’ vind je terug op de website van Bocholt en worden steeds aangekondigd in Bocholt Maggezien.