Fietsbieb

Wat 

Een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen?

Bij de Fietsbieb kan je tweedehands kinderfietsen goedkoop lenen. De fiets staat tiptop in orde als je hem begint te gebruiken! Tijdens het gebruik sta je zelf in voor het onderhoud en eventuele kleine herstellingen.

De Fietsbieb speelt in op ‘het nieuwe delen’ en wil het fietsen stimuleren; bij kinderen, maar ook in gezinsverband. Het initiatief kadert in de circulaire economie.

Voor wie

Kinderen tot 12 jaar.

Hoe aanvragen

Je kunt een fiets kiezen in één van de uitleenpunten. In dit uitleenpunt breng je de fiets na één jaar terug of verleng je je lidmaatschap voor het volgende jaar.

Dichtstbijzijnde uitleenpunten: Hamont-Achel, Oudsbergen, Pelt

Kostprijs

Voor € 20,00 fietsgeld en een waarborg van € 20,00 mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Wie moeite heeft met het betalen van deze bedragen, kan bij het OCMW om hulp vragen.

Tijdens dat jaar mag je die fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model uit het aanbod. Wil je per gezin meer dan één fietsjes gebruiken, dan kan dat: je betaalt per fiets het fietsgeld en de waarborg.
Schenk je een eigen kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb? Dan ontvang je 1 jaar fietsgeld in ruil. De waarborg krijg je terugbetaald wanneer je de fiets weer in goede staat inlevert.