Afvalophaling huis-aan-huis

Afvalophaling huis-aan-huis

Wat

Plaats je afval buiten na zonsondergang de avond voordien of voor 6u00 ’s morgens op de dag van de ophaling.

Via de Bocholt-app kan je de dag voor de ophaling een herinnering krijgen op je smartphone of tablet!

Huisvuil

Huisvuil is niet-recycleerbaar en niet-herbruikbaar huishoudelijk afval dat niet selectief wordt ingezameld en in de grijze container past. Het gaat om stofzuigerzakken, kattenbakvulling, mosselschelpen, videobanden, bevuild papier, behangpapier, vershoudfolie,….
Als je de container buiten zet, plaats ze met gesloten deksel en de wielen naar de straatkant.

GFT-afval

Dit is de afkorting voor groente-, fruit- en tuinafval. Volgende restjes kunnen in deze container: schillen en restjes van groenten en fruit, koffiedik, papieren koffiefilters, papieren theezakjes, pitten, zaden, noten, snijbloemen, kamerplanten (zonder aardekluit), gras, bladeren, onkruid, klein snoeiafval, haagscheersel, broodresten.
Als je de container buiten zet, plaats ze met gesloten deksel en de wielen naar de straatkant.

Papier en karton

Bundel het papier en karton samen en denk aan de ophaler zijn rug door het pakket niet zwaarder te maken dan 15 kilogram.

PMD

Plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons wordt tweewekelijks opgehaald. Hiervoor dien je blauwe zakken aan te kopen. Deze kosten € 3,00 per rol van 20 zakken, en zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis.

Grofvuil

Ook grofvuil wordt aan huis afgehaald. Grofvuil staat voor afval dat niet selectief wordt ingezameld en te groot is voor de container. Bijvoorbeeld: groot speelgoed dat niet herbruikbaar is, gipsplaten, glaswol en isolatiemateriaal, plastic buizen, oude matrassen, matten en tapijten, vloerbekleding, linoleum en vinyltapijt, versleten sanitair materiaal. Volgden afvalfracties horen hier onder: afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA), recycleerbaar afval of kringloopgoederen, bouwafval, gevaarlijk afval, houtafval, afval met gemengde samenstelling dat in een huisvuilzak past.

Hoe aanvragen

De grofvuilinzameling gebeurt op aanvraag. Registreer uw aanvraag via www.limburg.net. Of vraag telefonisch een ophaling aan: 0800 90 720. Vraag een ophaling grofvuil ten minste 8 dagen voor de voorziene ophaaldag aan.

Kostprijs

  • € 20,00 wordt na de ophaling  van je diftarrekening afgehouden.