Asbest

Asbest

Wat

Asbest is een verzamelnaam voor mineralen met taaie, onbrandbare vezels. Het heeft de eigenschappen dat het sterk, slijtvast, isoleren, brandwerend en goedkoop is. Daarom werd het vroeger veelvuldig gebruikt voornamelijk in de bouwsector.

Asbest is niet met het blote oog waarneembaar maar het inademen van asbestvezels kunnen een aantal ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken. Sinds 2001 is het daarom verboden om asbest te gebruiken en asbesthoudend materiaal te verhandelen in België.

De overheid heeft een aantal strenge regels opgelegd omrent de behandeling van asbest. Daarom is het belangrijk om samen te werken met erkende en gecertificeerde partners. Op de website asbestinfo.eu kan je veel informatie terug vinden.

Zit er asbesthoudend materiaal in jouw woning en wil je dat verwijderen?

In een handige folder van de Huisdokter en Limburg.net vind je meer informatie, waar je met asbesthoudend afval terecht kan en hoe je te werk moet gaan.
Asbest door een gespecialiseerde firma laten verwijderen of naar het recyclagepark brengen kon al langer. Dit moet u wel goed verpakken, met folie of een big bag die u op voorhand aankoopt op het recyclagepark. Vanaf 30 maart 2020 kan je het ook laten ophalen aan huis.

Folder

Lees de folder aandachtig als je asbest wil verwijderen om naar het recyclagepark te brengen of te laten ophalen aan huis.