Belbus 746 Bocholt – Bree

Belbus 746 Bocholt – Bree

Wat

Burgers en rolstoelgebruikers die vervoer wensen in het belbusgebied, kunnen terecht bij de belbus.
Contacteer de belbuscentrale om na te gaan of jij op pad kan met de belbus. Hou er rekening mee dat je enkel met de belbus mee kan als er geen andere mogelijkheid is met de vaste bus, en dat men je verplaatsing met de belbus enkel kan reserveren als er nog plek is voor jouw verplaatsing.

  • De belbus volgt geen vaste route.
  • U kunt reserveren van een halte naar elke andere halte binnen hetzelfde belbusgebied. Een overzicht van het belbusgebied en de mogelijke haltes vind je op: https://www.delijn.be/nl/lijnen/belbus/4/746/10/746_Belbus_Bocholt_-_Bree
  • Op de belbus is er plaats voor één rolstoelgebruiker per rit. Als het je eerste rit betreft, wordt de rolstoel vooraf gratis opgemeten. Hierna ontvang je een klantennummer.

Hoe aanvragen

Neem minstens 1 uur voor je rit contact op met de belbuscentrale (2 uur voor het vraagafhankelijk gedeelte van een stads- of streeklijn). Je kunt maximaal 1 maand op voorhand reserveren.

De telefonist zal naar de volgende gegevens vragen:

  • je klantennummer. Als je de eerste keer belt, wordt er voor jou een klantennummer aangemaakt
  • datum en uur van vertrek
  • op- en afstaphalte
  • aantal reizigers

https://www.delijn.be/nl/belbus/

Wil je een rolstoeltoegankelijke rit maken? Reserveer bij voorkeur 2 dagen en minstens 1 dag op voorhand je rit bij de belbuscentrale. Je kan tijdens het weekend en feestdagen ook een rolstoeltoegankelijke rit maken, maar de reservatie hiervoor moet op een weekdag gebeuren. 

Kostprijs

Op de belbus gelden de normale tarieven.
Personen met een handicap die in Vlaanderen wonen, kunnen in aanmerking komen voor een gratis jaarabonnement.