Culturele uitstap Zomeropera 2019

Culturele uitstap Zomeropera 2019

Wat

ZOMEROPERA L’ITALIANA IN ALGERI

woensdag 12 juni | Alden-Biesen | vertrek: 18u25

Op woensdag 12 juni trekt de ‘culturele uitstap’ naar Alden-Biesen voor een bezoek aan de opera. De Zomeropera heeft ditmaal gekozen voor Rossini’s ‘L’Italiana in Algeri’: komische opera op en naast de scène.

Regisseur Bruno Van Heystraeten laat ons in zijn versie van Rossini’s opera kennismaken met het oorspronkelijke verhaal op de scène evenals wat er zich afspeelt achter de schermen.

Enkele dagen voor de officiële première… Het operagezelschap van Zomeropera repeteert op volle toeren aan ‘L’Italiana in Algeri’. Het is een luchtig, doch ingewikkeld verhaal waarbij 3 mannen dezelfde Italiaanse vrouw begeren en zij hen zo weet te manipuleren dat zij uiteindelijk triomfeert. De partituur is veeleisend en vraagt grote virtuositeit van zowel de zangers als het orkest.  De zenuwen staan gespannen, en in de chaos ontstaan er intriges in de backstage. Zo zullen we ontdekken dat de regisseur verliefd is op zijn hoofdrolspeelster, dat de naaister met moeite de hele troep aangekleed krijgt, dat de regie-assistent steeds achter de feiten aanloopt, het decor totaal nog niet klaar is de avond vóór de première, enkele zangers mekaar totaal niet kunnen luchten al moeten ze hevige verliefden spelen en nog zo veel meer… Wat blijkt? De relaties tussen de personages in de opera lijken verdacht veel op de realiteit naast de scène.

Laat u meevoeren door Rossini’s meesterlijke muziek en dit hoogst amusante verhaal en geniet met volle teugen van deze Zomeropera avond.

  • Vertrekhalte en -uur: Kerkplein Bocholt om 18u25
  • Vertrek huiswaarts voorzien rond 22u45

Hoe aanvragen

Inschrijven via cultuurdienst.

Kostprijs

€ 55,00 (ticket en bus)