Nieuwsbericht

50 Bocholtenaren bezoeken de kermis van Duits Bocholt

16 oktober 2023

De oktoberkermis in Duits Bocholt is de grootste kermis in de regio West-Münster: een bezoek aan deze superkermis is echt een fantastische beleving, die ook in Belgisch Bocholt gesmaakt wordt. De gemeente Bocholt kent dan ook een jarenlange traditie om een busreis in te richten naar dit reuze-evenement: vroeger ieder jaar, sinds enkele jaren om de twee jaren, alternerend met een bezoek aan de kerstmarkt in onze partnerstad. Door de corona-pandemie waren deze uitstappen echter niet meer georganiseerd. Dit jaar namen we echter de draad weer op. De oproep in Bocholt Maggezien zorgde al na twee dagen voor een volgeboekte bus van 50 personen. Zij vertrokken op zaterdag 14 oktober om 9u00 ’s morgens naar Duits Bocholt.

In restaurant ‘Das Schiffchen’ werden ze ontvangen door plaatsvervangend burgemeester mevr. Gudrun Koppers. Zij heette de Bocholtenaren van harte welkom en gaf uitleg over de kermis. In tegenstelling tot veel andere kermissen in Duitsland blijft het er een binnenstadkermis. Alle attracties staan opgesteld in het centrum van de stad. Vooral de 81-meter hoge attractie Sky Fall, het reuzenrad en de Fighter (40 meter de lucht in tegen 120 km per uur) zorgen voor veel animo. Voor wie even van de drukte wilde ontsnappen gaf ze de tips mee om een tentoonstelling in het textielmuseum mee te pikken of even een kijkje te gaan nemen in de kerken van de stad.

Ook onze burgemeester, Stijn Van Baelen kwam even langs om zijn dorpsgenoten welkom te heten. Hij was samen met zijn echtgenote al een dagje eerder toegekomen in Duits Bocholt, om er in de grote feesttent, samen met burgemeester Thomas Kerkhoff het traditionele vat aan te slaan.

Enkele fikse regenbuien konden de pret niet bederven: iedereen was uitermate tevreden over deze leuke uitstap. Volgend jaar richt de gemeente dan weer een uitstap in naar de kerstmarkt van Duits Bocholt.