Nieuwsbericht

Zit er een kunstenaar in jou?

26 januari 2024

De gemeentelijke dienst Vrije tijd van Bocholt organiseert op woensdag 14 februari weer ‘De kleine artiest’.
Alle kinderen van  5 tot 12 jaar zijn welkom in G.C. ‘de Kroon’ van 13u30 tot 17u00.

 

De Kleine Artiest is terug van weggeweest! De dienst Vrije Tijd organiseert een nieuwe editie van de plezante kindernamiddag ‘De Kleine Artiest op verkenning’.

Op woensdag 14 februari verwelkomen we alle jonge kunstenaars om te proeven van én deel te nemen aan een namiddag vol creativiteit, kunst en ontdekkingen!

Dit jaar staat De Kleine Artiest volledig in het teken van de liefde. Een perfecte manier om Valentijnsdag te vieren en de liefde voor kunst te delen!

Kinderen kunnen vrij in- en uitlopen. De toegang is volledig gratis.

 

Oproep: KUNSTENAAR Matt ZOEKT OPVOLGER

Kunstenaar Matt was bij elke editie van ‘De Kleine Artiest’ (7 keer) aanwezig met zijn schilderworkshops voor kinderen. Het initiatief begon in 2014 tijdens een kunstevenement, waar Matt het voortouw nam en workshops schilderen voor de jeugd begon te geven. Matt’s aanpak geeft de kinderen alle vrijheid bij de keuze van wat ze willen schilderen. Door hen aan te moedigen en bij te sturen, bereiken ze mooie resultaten waar ze terecht trots op mogen zijn. Matt deelt ook zijn eigen werken als voorbeelden en moedigt kinderen aan om foto’s of prenten mee te nemen als inspiratie.

Nu, bijna 70 jaar oud, zoekt Matt een opvolger, aangezien het steeds moeilijker wordt om een groot aantal kinderen binnen een tijdsbestek van vier uur te begeleiden. Matt zal nog een laatste keer deelnemen en hoopt een opvolger te vinden: “Ik heb met het allergrootste plezier de afgelopen 7 edities meegedaan en ik hoop echt dat het bij mijn stoppen niet ophoudt”.

Een mogelijke opvolger kan rekenen op Matt’s schildermaterialen zoals ezels, verf, penselen en pallets. Voor info kan je contact opnemen via 15matt04@gmail.com of neem een kijkje op https://matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/.