Nieuwsbericht

Openbaar onderzoek ruimte voor defensie in Nederland

9 januari 2024

Het gemeentebestuur van Bocholt ontving via het Vlaamse departement Omgeving  de vraag van het Nederlands ministerie van defensie om het volgende onderzoek bekend te maken:

Defensie Nederland omschrijft het openbaar onder zoek zelf als volgt: “Defensie groeit, om klaar te staan voor dreigingen nu en in de toekomst. Voor die groei heeft Defensie meer ruimte nodig in Nederland. Meer ruimte om te oefenen, voor infrastructuur, munitieopslag en voor nieuwe of aangepaste vergunningen. Voor Bocholt is belangrijk dat er plannen zijn tot het hergebruik van de kazerne van Budel en het uitbreiden van het militaire oefenterrein Weerterheide in de gemeenten Cranendonck en Weert. Om te oefenen op de Weerterheide heeft Defensie faciliteiten in de buurt nodig, zoals tankvoorzieningen, een afspuitplaats en voor infrastructuur. Hiervoor wil Defensie (NL) de kazerne in Budel gebruiken, die nu verhuurd is aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Daarnaast heeft Defensie NBL meer grond nodig rond het oefenterrein Weerterheide. Dat is nu te klein en niet geschikt om te trainen in compagnieverband (100 tot 150 militairen).

Je leest er meer over op deze pagina met links naar de website van defensie.nl.

Op dinsdag 16 januari 2024 van 19u30-21u00 is er een digitale informatiebijeenkomst over Ruimte voor Defensie (Nl). Je kunt je via deze link aanmelden. Je ontvangt dan een bevestiging met een persoonlijk link naar de bijeenkomst.