Nieuwsbericht

Bocholter groenbeleid valt in de prijzen!

27 december 2023

De Openbaargroen-awards is een jaarlijkse wedstrijd van de Vereniging Voor Openbaar Groen en haar partners, waar alle Vlaamse lokale besturen aan kunnen deelnemen. Op de finaledag op 14 december jl. werden niet alleen alle wedstrijdresultaten bekendgemaakt, maar werden ook de beste voorbeeld-stellende groene, bijenvriendelijke en klimaatbestendige realisaties gepresenteerd. Het was bovendien een ideale gelegenheid om inspiratie op te doen voor toekomstige groenprojecten. Samen met groenverantwoordelijke Frank Vanderhoydonk was schepen voor leefmilieu Erik Vanmierlo aanwezig op de finaledag.

Bocholt kroonde zich als beste in de categorie ‘plantenperken’, kreeg een eervolle vermelding voor de omgevingsaanleg gemeentehuis in de categorie ‘omgevingsgroen’, was laureaat ‘klimaatbestendig project’ met de omgevingsaanleg en kreeg een goede score als bijenvriendelijke gemeente.

Schepen Erik Vanmierlo: “Deze mooie resultaten bevestigen dat ons milieubeleid op de goede weg is. Tevens is het een pluim op de hoed voor al onze medewerkers in onze diensten groenaanleg en openbare werken, die met veel enthousiasme de werken hebben uitgevoerd. De eigen inbreng heeft er voor gezorgd dat de financiële inspanningen tot een minimum beperkt zijn gebleven. Na Bocholt, Reppel en Lozen zijn we inmiddels gestart met uitvoeringsplannen in het centrum van Kaulille, meer bepaald in de zone Nevenplein-kerk. Weldra kunnen al onze inwoners genieten van gezellige centra. Klimaatverantwoorde inspanningen als deze bevorderen de gezondheid, zorgen voor meer beleving en interactie. De Bocholtenaar vaart er wel bij.”